Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in /customers/b/5/d/dominiquedehaene.be/httpd.www/sites/all/modules/views/includes/view.inc on line 2553 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in /customers/b/5/d/dominiquedehaene.be/httpd.www/sites/all/modules/views/includes/handlers.inc on line 753 Round-up | Dominique Dehaene

Actie

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 571 van /customers/b/5/d/dominiquedehaene.be/httpd.www/includes/menu.inc).

Round-up

ma, 03/08/2015 - 11:07

Elk jaar tijdens de vakantieperiode maak ik een stand van zaken op. Dat doe ik trouwens ook op het einde van het jaar. Ik overloop, samen met de medewerkers, hoe ver we staan in welke dossiers, waar we moeten bijsturen, welke nieuwe dossiers we kunnen opstarten die we bij het begin van de legislatuur hadden vooropgesteld, ... Planning is everything.

Ik geniet daar ook van omdat ik graag gestructureerd werk. Niets geeft meer voldoening dan iets kunnen afvinken van een to do-lijstje. Het gevoel resultaat bereikt te hebben.

Maar voor elk afgesloten dossier komt er een ander in de plaats. Stilstaan is achteruitgaan. En zo werk je verder tot er weer kan afgevinkt worden.

Voor Ieper zal de herziening van het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan een grote impact hebben. Hoe zien we onze stad de komende decennia evolueren op ruimtelijk vlak. Waar hebben we (meer) nood aan en hoe kunnen we dat voorzien op ons grondgebied. Maar dat staat niet los van de andere ontwikkelingen in de stad. Hoe je je ruimte gebruikt, bepaalt de functies die je als stad wil uitoefenen en de accenten die je legt… en omgekeerd. Uiterst boeiende materie die de toekomst van de stad bepaalt maar niet altijd voldoende aandacht krijgt van de buitenwereld.

Mobiliteit hangt daar natuurlijk nauw mee samen. Iedereen is er ook bij betrokken vandaar dat het een onderwerp is dat zo sterk leeft. En ook op dat vlak moeten keuzes voor de toekomst gemaakt worden. Individuele keuzes die iedereen voor zichzelf moet maken, keuzes op nationaal en internationaal vlak maar ook keuzes voor onze eigen stad. Die keuzes voorbereiden en overleggen met de Ieperlingen zelf staat op de agenda vanaf dit najaar.

Een derde onderwerp dat mij sterk bezig houdt, is (sociale) huisvesting. De uitdagingen blijven groot, ook in Ieper aar we werken moedig verder in overleg et alle betrokkenen.

De round-up voor deze zomer zit er bijna op… zodat we verder kunnen blijven werken aan lopende en nieuwe dossiers van zodra iedereen van de nodige rust heeft genoten.