Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in /customers/b/5/d/dominiquedehaene.be/httpd.www/sites/all/modules/views/includes/view.inc on line 2553 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in /customers/b/5/d/dominiquedehaene.be/httpd.www/sites/all/modules/views/includes/handlers.inc on line 753 Aan hetzelfde zeel | Dominique Dehaene

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 571 van /customers/b/5/d/dominiquedehaene.be/httpd.www/includes/menu.inc).

Aan hetzelfde zeel

di, 08/03/2016 - 08:23

Het werd een lange en boeidende gemeenteraad gisterenavond met heel uiteenlopende punten op de agenda, gaande van camera's aan het station tot de autoloze zondag. De debatten waren sterk en vooral constructief. In die zin vertegenwoordigt onze gemeenteraad werkelijk de Ieperse bevolking. Ieperlingen zijn positief over hun stad en als ze verbeteringen willen, brengen ze dat op een hoffelijke manier aan de man. Zo ook de oppositiepartijen, die aangeven waar ze vinden dat het beter kan maar ook durven toegeven als zaken goed lopen.

De oprecht goede bedoelingen van alle partijen bleek vooral tijdens de bespreking van de financiële toekomst van de stad. Net als elk huisgezin ondervinden alle lokale overheden de gevolgen van de (fiscale) hervormingen die de Vlaamse en federale regeringen doorvoeren. Behalve een (bovenlokaal) steekje onder water, stelden alle partijen objectief de feiten vast. Schepen van Financiën Dieter Deltour gaf een zeer helder maar onthutsend overzicht van de gevolgen van die hervormingen op de stadsfinanciën, evenwel nog zonder al conclusies te trekken over mogelijke maatregelen die zouden kunnen genomen worden. Alle oppositiepartijen zagen de ernst van de situatie in en boden aan om dit samen op te volgen en vooral aan te pakken in het belang van de stad. De meerderheid ging van haar kant op dat voorstel in. Politieke spelletjes overstijgen duidelijk het partijbelang en zo hoort het ook voor bestuurders die het beste voor hebben met hun stad.